Semuanya indah bila ada kamu.

1: 10 Things I Wanna Say (#10DC)



Jadi untuk menyahut cabaran '10 Days Challenge' yang aku cakap haritu. Cabaran lah sangat. Ya lah bagi yang pemalaih macam seorang aimi ni, update blog ini adalah satu cabaran yang besar ye. Hahaha. So for the first challenge; it's going to be the ten things you want to say to ten different people right now.

1. Parents
There's no other things to say besides thank you. I can't really express my gratitude towards you (mum and dad) just by words. I have no words to acknowledge the sacrifices you made. Thanks and sorry for everything. Sorry untuk setiap impian yang tak tercapai, segala harapan yang belum mampu dicapai. I'm sorry that I can't really express my affection openly. But deep down, I always love you.

P/s to his parents: Thanks for bringing this (amazing) man (that I love) to life. He wont disappoint you, I promise 😊

2. Siblings - syamil, suraya, daniel
Thanks sebab bertahan dapat kakak bossy especially achik. I don't really express my affection, instead I boss you. That how I show I love chu ols hahahaha. Good luck in whatever you all are doing right now. Syamil, cari kerja cepat. Daniel, pls dont grow up too fast πŸ’”

3. Banglong 
Even tho you are not my blood brother, I still think highly of you. Like my real bro. Terima kasih sebab terlampau banyak tolong diklong; emotionally, financially, and whatever -ly there is more. I couldn't even repay your kindness, longg. Cuma boleh doa semoga banglong diberi kesihatan yang berpanjangan, rezeki yang tak putus and bahagia sampai bila-bila. Bila nak bagi kad kahwin? Dah lama kempunan nasik minyak banglong 😝

4. Gizibes 
Aku senyap, tapi aku tak pernah lupa friendship kita. Tipu kalau aku tak rindu, aku rindu gila. Aku doakan korang dapat semua benda yang korang impikan dalam life; be it kejayaan, kebahagiaan dan kesihatan. Ameen πŸ’™

5. Hakak @HanissMalik 
Hakak sangat. Sebab kadang kadang dia yang lagi matured daripada aku. Agak agak aku ada je nak buat benda bodoh, ada je kata kata dia yang menyedarkan aku. Aku rindu kau lah gila. Aku rindu 'Selamanya' :( πŸ’”

6. Geng dakdak rumah 
Korang lah yang menceriakan hari-hari aku. Ipah; yang aku paling suka sakat. Dulu mula mula masa kena maki maki manja dengan aku dia selalu bising, sekarang dia dah balas balik. Hahahahaha. Nad yang selalu kawtim projek rahsia dengan aku (kahkahkah), tapi sekarang dengan aku pun dia pandai rahsia. Mana nak cerita dah. Entah entah tahu tahu dapat kad kahwin je nanti. Kak mar yang masih satu satunya yang belum tercemar dengan kebangangan kitorang sekeliling dia.

Bella rakan seperjuangan drama korea aku. Kau download sikit, aku download sikit haha. Basir yang paling bangang abadi. Jarang ah nak ada pengalaman ashe ashe je dengan basir ni. Naik motor ngan dia pun hampir innalillah aku -.- Dah dapat roommate yang sikit punya habis bertenang pun kau still tak tenang tenang sir. Hahahaha. Just wanna say thanks you ols sebab selalu membahagiakan πŸ’•

7. Geng masuk ayor - kerol, yop, man, shahran, mirul, basir, anis
Geng ni paling lawok. Main werewolf, pi sungkai, pi steambot makan kambing sampai pening, sempoi, buat kerja last minute, pi print last minute, berkampung kat mamak, bersesak kat print expert and yang penting... pi present final project tak mandi hahaha kbai. Bila nak sungkai lagi?

8. Eyja 
Terima kasih sayang ku sebab selalu keep on asking me when will I ever back to blogging. Sebenarnya dah malas gila dah sumpah dah macam nak tinggal terus dah blog. But you are one of the reason why I get back to blogging, love πŸ’› Let's meet up!

9. Dearest readers 
Thanks for reading. Those who dropped comments and left traces in the shout box before, your presence make my day πŸ’•

10. Fav-man 
Terima kasih sebab selalu ada. I am proud of you. To see you working hard in whatever you are doing right now, give me a lil piece of strength to keep going on. Even tho there are times when you whine like a lil kid when you are too tired to face all of them kan; but still at the end, semuanya settle. Terima kasih sebab always comfort me when I'm about to give up, when I'm being all that grumpy, sulky, memeningkan kepala and angin tak tentu pasal. Thanks sebab stick with me thru thick and thin. I may not be the best; but I'm trying my very best to be the one for you as I want the best for you 'cause you are literally the best thing that ever happened in my life. Let's keep on learning and growing, love πŸ’– (I am actually afraid that I may end up making this all 10 days challenge mostly about you πŸ˜‘) iloveyousomuch. 

Overall, I just want to express my gratitude to everyone who happened to be in my life. Those who are always there for me; who support me, who comfort me, who love me. Tak kurang juga terima kasih kepada yang tak suka; kalian buat aku ingin selalu bahagia. Take care and have a nice day.

12 comments:

  1. Auwww. I saw my name! :) Nangis sis baca tau! Berkaca-kaca mata membaca :P Thank you doll sebab tak give up on blogging. You have talent, jangan sia-siakan :') InsyaAllah one fine day kita jumpa ya? :D

    And I do perasan okay nombor 7 takde :|P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eyjaaaaaa I just realized that I wrote number 5 twice. Dah betulkan dah. Hahahaha membilang pun tak betul. Kena masuk tadika balik -.-''

      Delete
  2. Aimiiiiiiiiiiii!!! Welcome back to blogging..! XD

    ReplyDelete
  3. Misaki pun malas nak update TT^TT tu rasanya cabaran paling besar kalau bab update2 blog ni O.O ahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha tahu takpeeee. Susah betul nak cari mood menulis ni lahai.

      Delete
  4. Eyja Masliza? wow...macam kenal...

    ReplyDelete
  5. hai haiii. is it my first time here? :D thank you singgah my blog. hehe sorry lambat pulak kunjungan balas nya :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete